Harrach - Tmavý ležák získal ocenění Regionální potravina
V Jelínkově vile máme po podzimních úspěších v pivních soutěžích další důvod k radosti! Náš tmavý ležák Harrach právě získal ocenění Regionální potravina.
Co je to Regionální potravina?
Toto označení uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům z České republiky. Značka „Regionální potravina“ je tak zárukou, že produkt i suroviny, ze kterých je vyroben, pochází z domácí produkce.
Takto označené produkty jsou navíc díky krátkým distribučním cestám čerstvější a mají lepší chuť i vůni. Mimo to prokazují vždy i jistou jedinečnost, ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup, anebo využití specifické regionální suroviny.
Více informací o oceněných produktech najdete na www.regionalnipotravina.cz.
Harrach - Tmavý ležák
Tradiční tmavý ležák plzeňského typu vyniká krásnou karamelově-kávovou vůní. Ve středně plné chuti se potom mísí výrazná složka karamelového sladu s chmelovou hořkostí, která je velmi dobře vyvážená a podtrhuje celkový charakter tohoto nesladkého tmavého piva. V naší nabídce ho stejně jako jeho světlého kolegu Harrach Original najdete už od roku 2004, kdy jsme minipivovar uvedli do provozu.