Harrach – Pšeničné pivo

Svrchně kvašený pšeničný ležák - weizen.

Pšeničné pivo Harrach je charakteristické světlou až žlutě okrovou barvou, vysokou nasyceností a bohatou pěnou. Vůně je také velmi odlišná od běžných piv. Jsou v ní cítit kvasnice, mírná kyselost a mnoho rozličných ovocných vůní.

Pšeničná piva mají v našich krajích dlouhou historii a dá se říct, že jistou dobu bylo pšeničné pivo stejně obvyklé jako pivo z ječmenného sladu. V Čechách byla pšeničná piva v 15.–17. století dokonce převažující, to zřejmě proto, že pro pšeničná piva se převážně používalo svrchní kvašení, jež probíhá ve vyšších teplotách, které vládnou po větší část roku. Pravděpodobným důvodem ústupu pšeničného piva byla nejspíš vyšší cena pšeničného sladu oproti sladu ječmennému.

Pšeničné pivo doporučujeme dochutit plátkem citrónu.

Název piva
Harrach - Pšeničné pivo
Druh piva
plné pivo
Pivní styl
weizen
Obsah alkoholu
5,0 %
Suroviny, složenívoda, pšeničný slad, plzeňský slad,
gr. chmel Žatecký poloraný červeňák,
kvasnice VB-06