Harrach – Pšeničné pivo
Svrchně kvašený pšeničný ležák - weizen.
Pšeničné pivo Harrach je charakteristické světlou až žlutě okrovou barvou, vysokou nasyceností a bohatou pěnou. Vůně je také velmi odlišná od běžných piv. Jsou v ní cítit kvasnice, mírná kyselost a mnoho rozličných ovocných vůní.
Pšeničná piva mají v našich krajích dlouhou historii a dá se říct, že jistou dobu bylo pšeničné pivo stejně obvyklé jako pivo z ječmenného sladu. V Čechách byla pšeničná piva v 15.–17. století dokonce převažující, to zřejmě proto, že pro pšeničná piva se převážně používalo svrchní kvašení, jež probíhá ve vyšších teplotách, které vládnou po větší část roku. Pravděpodobným důvodem ústupu pšeničného piva byla nejspíš vyšší cena pšeničného sladu oproti sladu ječmennému.
Pšeničné pivo doporučujeme dochutit plátkem citrónu.
Název piva | Harrach - Pšeničné pivo |
Druh piva | plné pivo |
Pivní styl | weizen |
Obsah alkoholu | 5,0 % |
Suroviny, složení | voda, pšeničný slad, plzeňský slad, gr. chmel Žatecký poloraný červeňák, kvasnice VB-06 |